Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
02 Juni 2024 
(0) 
01 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
31 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
30 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
29 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
27 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Mei 2024 
(0) 
25 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2024 
(0) 
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(2) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Gamed Gamekalender Juni 2024
Tales of Kenzera: Zau
Sand Land
Preview:

Assasssin's Creed IV: Black Flag


Door Rene Groen op 22-09-2013 om 10:05
Bron: Gamed

Altaďr ibn-La’Ahad, Ezio Auditore da Firenze en Ratonhnhaké:ton. Nee, de kat is niet op het toetsenbord gekropen om er een dutje te doen, het zijn de namen van de hoofdrolspelers in de Assassin’s Creed reeks. Een stoere Arabier, een charmante Italiaan en een wat knullige Indiaan. En daar zat nu net het probleem.

De stoere serie leek bij Assassin's Creed III namelijk een stapje terug te doen in het kiezen van een minder interessant hoofdpersonage. Het is een fout die Ubisoft niet nog eens wil maken en dus werd gekeken naar een nieuw personage, waarbij enkele centrale thema’s overeind moesten blijven staan. Te denken valt aan de voortdurende strijd tussen de Assassins en de Tempeliers, maar ook het eerder ingezette achtergrondverhaal diende een logisch vervolg te krijgen. Al snel kwam men uit bij Edward Kenway, de vader van Haytham Kenway, de grootvader van Ratonhnhaké:ton en de voorvader van Desmond Miles. Qua chronologie een logische keuze, hoewel we geen voortzetting krijgen van het verhaal, maar juist terugblikken op eerdere gebeurtenissen.


Edward Kenway is de zoon van een Engelse vader en een Welshe moeder. Al vanaf een vroege leeftijd heeft hij de droom om de wateren te bevaren, een droom waar zelfs zijn huwelijk met Carolina Scott niet tegen bestand is, niet in de minste plaats omdat hij een losbandig leven leidt. Als ‘vrij man’ besluit hij zich aan te sluiten bij de Britse Royal Navy, waarna hij in 1712 werd uitgezonden naar Jamaica. Een jaar later zette het Vrede van Utrecht echter een streep door zijn diensten, door de beëindiging van het conflict was hij niet langer nodig. Verleid door de beloften van goud, glorie en bekendheid besloot hij tot een carričremove en als piraat de zeeën onveilig te maken.

Niet voor niets legt Ubisoft door de piratenrol van haar nieuwe hoofdpersonage veel nadruk op de zee. Qua missies valt de game dan ook grofweg op te delen in zestig procent die zich op het land afspeelt en de overige veertig procent op zee. Ze vervolgen hiermee de gameplay uit Assassin’s Creed III, waar de Aquila als schip centraal stond. Het schip dat Edward Kenway verkrijgt heet de Jackdaw (de kauw) en net als in de vorige uitgave kun je deze op diverse punten uitbreiden. Vanwege de nadruk op de zeeslagen zijn de opties ditmaal een stuk uitgebreider, gedacht kan worden aan het plaatsen van meer kanonnen, een verbeterde romp, het inzetten van extra bemanning of het verbeteren van je wapens. Om het schip verder een persoonlijk tintje te geven is het zelfs mogelijk om de kleur van de zeilen aan te passen. Er is immers niets gevaarlijker dan een schip vol piraten die varen onder een roze vlag met bloemetjesmotief.


Je Jackdaw gebruik je overigens niet alleen als vervoersmiddel, net als op het land zul je vele gevaren tegen komen. In het Caribisch gebied ben je zeker niet het enige schip, waarbij vele anderen het op je voorzien hebben. Om niet blind de strijd aan te gaan beschikt Edward over een verrekijker waarmee hij schepen, vijanden en dieren kan markeren. Je kunt er tevens mee vaststellen hoe sterk een schip is en welke buit je kunt vergaren. Een goede voorbereiding is zeer belangrijk, niet alleen je schip kan namelijk vergaan maar ook je crewleden kunnen de dood vinden. Extra bemanning verkrijgen is dan ook zeer belangrijk, deze kunnen overgenomen worden van gekaapte schepen of je kunt ze middels mini-games toevoegen, denk hierbij aan bargevechten.

De actie zal zich niet alleen op het water afspelen, maar tevens eronder. Net als vroeger zal er gebruik gemaakt worden van een diving bell, een groots anker in de vorm van een enorme bel waarmee je niet alleen snel af kunt dalen, maar waar tevens lucht onder zit zodat je geruime tijd onder water kunt blijven, mits je tijdig terugkeert. Deze tijd kun je gebruiken om schatten te vinden of scheepswrakken te doorzoeken maar dit is niet zonder gevaar. Onder water heb je geen beschikking over je wapens en je zult bijvoorbeeld alen dan ook met je blote handen te lijf moeten gaan. Lukt het ze om je te grijpen en je verliest bloed, dan zal dit echter ook bij de haaien niet onopgemerkt blijven. Geheel zonder wraak kom je overigens niet te staan, het is namelijk mogelijk om de jacht op de vissen te openen met een harpoen. Dierenactivisten, verenigt u!


Niet voor niets hebben we hierboven veel aandacht besteed aan alle elementen op het water, voortkomend uit de piraterij als centraal thema in de game. Toch moet dit zeker niet de enige vernieuwing vormen in de game. Sowieso zijn er vijftig verschillende locaties in de game verwerkt, naast de drie grote steden Kingston, Havana en Nassau zijn er meer dan vijftig stranden te ontdekken, vissersplaatsjes te bezoeken, jungles te verkennen en ruďnes te doorzoeken. De uitkijkpunten uit de eerdere titels keren terug om zo informatie over het gebied te onthullen, tevens fungeren ze ditmaal als fast travel punten. Ook in de gameplay zijn enkele wijzigingen doorgevoerd, zo zijn er meer secties die leunen op stealth in plaats van actie. Als reden geven de ontwikkelaars op dat dit in de laatste game te weinig aanwezig was, terwijl het juist een belangrijk element moet zijn binnen de franchise. Enige scepsis hebben we echter nog wel aangezien Ubisoft nog maar weinig loslaat over het gevechtssysteem, welke door veel gamers als te simplistisch wordt ervaren.

Net als bij haar andere games zal Ubisoft ook bij deze Assassin’s Creed het tweede scherm integreren. Middels een tablet kan de spelervaring verder worden uitgebreid, het vormt echter geen vereiste om de game te kunnen spelen. Voorbeelden die mogelijk zijn via de tablet is het uitzenden van je schip op missies of het tonen van de map, waarbij je zelf referentiepunten aan kunt brengen die in je game zullen verschijnen. Deze tablet is in alle versies bruikbaar, toch zijn het de PlayStation 3 en 4 versies die een toevoeging krijgen van exclusieve content. In drie missies die totaal een uur gameplay bevatten krijgen we met Aveline de Grandpré onder de knoppen, de dame die eerder schitterende in Liberation, de PlayStation Vita spin-off van Assassin’s Creed III. Haar verhaal in Assassin’s Creed IV: Black Flag sluit niet aan op de gebeurtenissen uit Liberation, in plaats daarvan moeten we de drie missies zien als een kort verhaal binnen het boekwerk van Black Flag.


Volgens de ontwikkelaar zal de singleplayer je vijftien tot vijfentwintig uur bezig houden, waarbij de gamers die alles uit hun spel willen halen hier nog de nodige uren bij op mogen tellen. Hieronder valt uiteraard ook de multiplayer, hetgeen geďntroduceerd werd bij Assassin’s Creed: Brotherhood. Ubisoft Annecy draagt zorg voor de multiplayer, waarbij honderd ontwikkelaars samenwerken met de studio’s in Boekarest, Sjanghai en Kiev. Ook nu keert de coöperatieve Wolfpack mode terug, hoewel deze uiteengezet is in Discovery en Unleashed. De eerste laat maximaal vier spelers samen werken in een verhalende mini-campagne, terwijl je in Unleashed samen dient te werken om juist zoveel mogelijk kills te maken.

Heb je het idee dat je al deze modi ook zelf had kunnen maken, of beter nog, betere modi had kunnen verzinnen? Dan is Gamelab zeker iets voor jou. Vanuit tweehonderd aan te passen elementen kun je een geheel eigen multiplayer mode maken. Je start met een blauwprint van de bestaande modi, waarna je deze geheel naar je eigen hand zet. Je kunt bijvoorbeeld een Deathmatch mode maken waarin je enkel kunt moorden met pistolen en ook de męlee kills zijn uitgeschakeld. Alle locaties zijn geďnspireerd door het Caribisch gebied en eenmaal een leuke mode uitgedacht kun je deze delen met de wereld. Kortom: vanaf 31 oktober kunnen we ons onderdompelen in een geheel nieuw avontuur, waarna de next-gen versies bij de releases van de PlayStation 4 en Xbox One te verkrijgen zijn.


13:35  Beyond: Two Souls kost €20 miljoen
10:04  Microsoft is te vroeg!
 Reacties (7)
 Pagina: 1
Nelus op 22-09-2013 om 11:10 [Niv: 526 / Exp: 26310]
Eindelijk een (hopelijk) volwaardige piraten game!

Rene Groen (Eindredacteur) op 22-09-2013 om 11:19 [Niv: 747 / Exp: 37359]
Ben sowieso al erg fan van de Assassin's Creed games, maar de laatste delen begonnen toch wat eentonig te raken. Met dit nieuwe thema weten ze dat hopelijk te doorbreken.

PwnStrike op 22-09-2013 om 11:29 [Niv: 27 / Exp: 1374]
Heerlijk vind ik het. Het is leuk dat we een fatstoenlijke piraten game krijgen. Daarnaast krijgt ook nog eens een super hoog Assassin's Creed gehalte kannie wachten jonge! Heb de skull edition al maanden ge'pre-ordered! nog maar 1 maand en een paar dagen!

thenativedude op 22-09-2013 om 12:54 [Niv: 137 / Exp: 6865]
nice moet helaas nog effe wachten op de ps4 black chest edition. Ik zelf vond assassins creed 3 ook al een aardige vernieuwing.

MaartenL (Redacteur) op 22-09-2013 om 20:14 [Niv: 472 / Exp: 23598]
Hoe graag ik de game ook wil, ik ga ook lekker wachten op de PS4 versie

Hybrid op 23-09-2013 om 15:15 [Niv: 6 / Exp: 278]
Dit wordt waarschijnlijk de eerste AC die ik ga spelen na deel 1. Deze sfeer spreekt me aan, en lijkt me een leuk begin van de next generation.

Mrakz0r op 23-09-2013 om 16:24 [Niv: 36 / Exp: 1778]
Door GTA5 en straks Beyond: two souls haal ik 'm nog even niet. Dit wordt een PS4 game voor mij.

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Assassin's Creed IV: Black Flag
Type:
Game
Releasedatum:
31-10-2013
Ontwikkelaar:
Ubisoft
Uitgever:
Ubisoft
Media:








Meer media